Kro-webproject wint prijs

Verhalenpuzzel, Spelletjes, Memorie. “

Dit hoor je uit de mond van een meisje, wanneer je met je muis rondstruint op de KRO Kindertijd-site. Gisteren heeft deze site, één van de eerste projecten waarmee ik me bij de KRO heb beziggehouden, een prijs gewonnen: de Gouden Apenstaart

Kindertijd screenshotVolgens het boekje
Verdiend, mag ik wel zeggen, want de site is vanuit een interaction designers perspectief min of meer volgens het boekje gebouwd. Goed concept-werk, doelgroepverkenning, ouder-kind bijeenkomsten, uitvoerige usability-testing en een slimme koppeling met televisie moesten wel zijn vruchten afwerpen.

Prijs?
Het is natuurlijk een cliché, maar een vak-erkenning is altijd leuk. Wat ik echter belangrijker vindt, zijn de reacties van ouders en kinderen die de site erg goed waarderen, zo bleek uit enquêtes en gebruiksonderzoeken.

Geef een reactie