Flickr wordt t helemaal

Google gebruikte ik al een poosje voordat het echt groot en bekend werd. Je hebt er natuurlijk geen reet aan om dat achteraf te kunnen zeggen, en daarom geef ik bij deze een tip om een nieuwe revolutie op internet te bekijken, en vooral te gaan gebruiken. Heb er zelf helemaal geen baat bij, dus wees gerust.

Vorige week heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van Flickr, een web-photo-album-organizer-pakket, met een -inderdaad- ietwat ongunstige naam voor Nederland. Maar Flickr is op meerdere punten te gek:

  * clean design en interface (hey, google-stylie)
  * makkelijk foto’s toevoegen: per email, mobiel of uploaden via de website ( met een speciaal programma kun je een hele bups foto’s in één keer toevoegen aan je album)
  * tagging: je kunt je foto’s trefwoorden meegeven, waardoor je foto’s later weer makkelijk terug kan zoeken
  * foto’s posten op je eigen bestaande weblog
  * slideshows: je kunt een mooie presentatie voor de familie-middag maken
  * publieke en prive foto’s gescheiden
  * (voor de nerds) een API waarmee techies applicaties bovenop het systeem kunnen bouwen (hey, google-stylie)
  * gratis: je hebt dan wel een limiet van 10 mb per maand, maar als je de rest van je foto’s in een email attached, kun je ze alsnog toevoegen

Kortom: gebruiken die shit! Iedereen met een digitale camera zit met tientallen mappen met duizenden foto’s op zn pc, met nietszeggende namen als dsc00234.jpg. Hoe vind je daarin die foto die ergens 2 jaar geleden gemaakt is van het vriendje van je zus waar hij de wasmand op zn hoofd zette? Juist, die vind je niet gauw.

Check ook mijn Flickr-account, die ik ook gebruik voor mn foto’s in WordPress.

Geef een reactie