over mij

Als researchfellow van het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek houd ik, Laurens Vreekamp (digital native) me bezig met onderzoek naar data-informed design decisions bij de totstandkoming van nieuwsproducties en de ontwikkeling van journalistieke diensten en services.

Mijn interesse in, ervaring met en ideeën over de journalistiek houden mij als designer al meer dan 10 jaar bezig: mijn masterthesis behandelde het onderwerp hybrid journalism(2003), ik werkte een aantal jaar voor de publieke omroep (KRO), deed regie bij Radio1-programma Nacht van het Goede Leven, ben coordinator van de HU-minor Future News Media, en richtte in 2013 samen met Erik van Gameren (NRC Handelsblad) nieuwsservice platform ‘immrs’ op, en werk momenteel aan een opvolger daarvan, gericht op redacties en media-organisaties die meer willen delen met elkaar: Nuse

Verdere CV: https://nl.linkedin.com/in/laurensvreekamp 

My name is Laurens Vreekamp and I’m working in (interactive) art, media and cultural areas, education and audio.

Teaching interactive media theory and more, consulting art-critics, radioreporters and starting musicians.

Developed mobile behaviour changing apps and built a diy-movie-community in Amsterdam

More info over at about.me

Eén gedachte over “over mij”

 1. Hee Laurens,

  Ik heb vorige week je naam doorgekregen via m’n collega Elise Struyck. Wij van Jägerland zijn momenteel namelijk op zoek naar een auteur die goed kan schrijven over nieuwe technologie en hier elke week een stukje over kan bloggen voor onze website. Daarmee bedoelen we niet zozeer de nieuwste iPod-snufjes, maar eerder iets als de Google-bril, waar je al eerder over blogde.

  Mocht je nog niet met Jägerland bekend zijn: Jägerland is een onderdeel van Jägermeister en bestaat uit feesten, een blog en videodocumentaires voor een jonge, progressieve doelgroep. De inhoud wordt momenteel verzorgd door VICE, waaronder ik.

  Elise dacht dat je wel interesse zou hebben om je blogs aan te bieden aan een brede doelgroep en zo jezelf naamsbekendheid te geven via Jägerland. Dus bij dezen: lijkt het je wat om een wekelijks blogje te hebben over de tofste nieuwe technologische snufjes? Laat maar weten wat mogelijk is, dan bespreken we z.s.m. alle details.

  Groet,

  Tom Wanders

Geef een reactie