waar voor je Cash


Upload via Flickr: mrflip.

Gisteren kregen we bij de Sneak Preview de film Walk the line te zien. Via een vriend die lyrisch is over deze net-niet-meer-levende legende, kende ik al veel van Cash’s nummers, maar dat de beste man zo’n turbulent leven heeft gehad, dat had ik niet kunnen vermoeden. Het blijft natuurlijk film, maar ik neem aan dat de meeste scenes wel op feiten zijn gebaseerd.

Elvis de PILvis
Eén van die feiten bleek gister, is dat Johnny Cash regelmatig optrad samen met Elvis (die we nu beter de Nachtapotheker kunnen noemen), Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en andere grote artiesten uit die tijd.

Extreme 60’s line-up
Zo kon je het begin jaren ’60 treffen dat je in een buurthuis ergens in Amerika, voor pak ‘em beet 50 dollarcent een avondje uitging, en daar kon genieten van een fantastische line-up. Denk je eens in wat een kaartje daarvoor vandaag de dag zou moeten kosten…

1 reactie op “waar voor je Cash”

  1. Ik zag ‘m ook zaterdag, mooie film! Inderdaad erg bijzonder dat al die grote namen in die kleine buurtzaaltjes optraden…zou nu niet meer kunnen! Zo verkocht ik dit weekend mijn 2 kaartjes voor de über-gehypte Arctic Monkeys (al geluisterd Lau?) voor maar liefst 190 euro!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *